Zie hier mijn homemade magnetic stirrer.dit is een apparaat om mengsels te roeren door middel van een magneet en een stukje metaal.dit gebruik ik af en toe voor mijn honey teks die hierdoor ook een stuk sneller groeien.elke dag 1 uurtje doet wonderen in snelheid.

hoe maak je het? benodigdheden:

een 12 volt adapter

een computer vennetje van 12 volt

een magneet uit een oude harde schijf,deze magneet is bijzonder sterk en uitermate geschikt voor dit project.

seconden lijm of sterke lijm

rem kabel van een mountain bike(1 euro 80 bij de fietsenmaker voor 3 meter)

een grotere plank hout en 1 kleiner waar je het opzet.dit geeft best wel veel trillingen af dus zal gaan schuiven als het oppervlak te klein/licht is.ook een paar dunne plankjes voor de ophoging.

een oud cd hoesje

stap 1,haal de magneet uit de hd van het metaal waar het op zit gelijmd.dit kun je het beste doen door het met een tang in een gas vlam van het fornuis te hangen,zo lost de lijm op en wip je hem er zo af.

stap 2,lijm deze precies in het midden van de computer ven.schroef nu de computer ven op een plank hout(zie foto)en zorg dat er plek over blijft voor de ven te laten draaien.

stap 3 zoals op de foto te zien is staat deze op een bredere plank met een kleiner plankje als onderstel voor de ven zelf.dit is voor de trillingen en is wel aan te raden.

stap 4,monteer de draadjes van de adapter aan de 2 draden van de ven .

stap 5,zet een cd hoesje met een lichte ophoging dat de ven net niet het cd hoesje raakt,op mijn foto heb ik dat gedaan door een stukje karton,vandaar ook de plakband…..

stap 6,zet nu een test pot met water en gooi hier in een stukje remkabel van tussen de 1 cm en 2 cm,dit moet je echt even testen wat nu het beste gaat.zet de ven aan een aanschouw de magie 😀

het stukje remkabel word nu dus door de magneet aangedreven die op de ven zit,dit is een sterke magneet.dit geeft een mooie kolk in bv een honeytek,ook zal het remkabel stukje het mycelium goed snipperen,dit groeit hierdoor later in zeer mooie vlokken.

met een stukje goede remkabel roest het de eerste 2 maanden niet en al zou het roesten,roest is niet schadelijk voor mycelium dus dont wurry.

een must have voor de honey tek liefhebbers!

Advertenties