De casing.

deze dient er voor om het vocht in de cakes beter vast te houden.het is van belang dat de cakes niet te snel uitdrogen.enkel bij de pf tek of op stro hoeft geen casing,maar die behandelen we hier niet nu.

een voorbeeld van een goede casing is gewoon puur cocos met 50% vermiculiet.ook kan je een mengsel van”10 delen turf/1 deel kalk/1 deel gips” maken.deze pasteurizeer je in de bekende groente potten op 60-70 graden voor 90 minuten.de temp meet je met de vlees thermometer door de pin door een gat in de deksel van 1 pot te steken.vanaf dat moment dat de 60 word gehaald 90 minuten en af en toe opletten dat het niet te hoog word.(vlees thermometer met pin bij de blokker 3 euro)

de kalk haald de ph omhoog van de standaard ph5 die turf heeft(te zuur).aangezien paddos het beste groeien op een ph van 7.5 bufferen we dus de ph omhoog met de kalk.de gips geeft ook een kleine ph boost maar neemt ook ph af als het moet.de gips houd het ph dus beter in balans.

met cocos als casing geef je een klein beetje kalk er bij(1 op 20 delen)want anders groeit het mycelium te ver door de kokos heen.kokos als substraat mengen we wel met dezelfde verhouding ”kokos 10/gips 1/kalk 1”want hier groeit het mycelium op .

je kan er ook voor kiezen om de casing te sterilizeren in een snelkooppan maar dit zal ook de nuttige bacterieen doden die eventueel latere slechte bacs doden.de slechte kunnen een uur tot 60 graden overleven en de goede 2 uur tot 70 graden.vandaar de 90 minuten.

tot zover de casing,dit zal misschien later aan gevuld worden met meer info.

Advertenties